Missie en visie

Welkom op de Klaverweide, de school waar leren en groeien één grote ontdekkingsreis is. Een reis waarin jouw weg centraa l staat, want jij bent uniek. We zijn ontzettend blij dat je bij ons op school bent.  
We beloven je dat we jouw reis zo passend mogelijk zullen maken, ook als dingen niet meteen lukken of wat moeilijker zijn. We helpen je om jezelf, anderen en de wereld om je heen beter te leren kennen, omdat we geloven dat verschil juist mooi en waardevol is. We praten veel samen, daardoor kennen we elkaar goed en voelen ons vertrouwd.  

Het aanbieden van kennis en het aanleren van vaardighede n gaan voor ons hand in hand. We vinden beiden even belangrijk . We beloven je dat je tijd op school naast vertrouwd ook actief is en dat  we elkaar hierbij verrassen en uitdagen.

Samen gaan we op onderzoek en maken daarbij gebruik van methodes en digitale middelen. We zijn nieuwsgierig naar al jouw vragen en ideeën en laten ons graag door jou verrassen. We leren immers van elkaar en als iets misgaat, dan proberen we het gewoon opnieuw!  

We bieden structuur en continuïteit in de vorm van regels en afspraken, want zo’n ontdekkingsreis is best spannend. Het is dan fijn om te weten wat er van je verwacht wordt, zodat je goed voorbereid bent op de volgende stap.Elke dag opnieuw zorgen we er met elkaar voor dat we samen blijven groeien; jij, je klasgenoten, je ouders en wij.  

Zo is jouw tijd op de Klaverweide – ‘één grote ontdekkingsreis.’;  

 

Actief

Leren is bij ons afwisselend en uitdagend. Er zijn gestructureerde lessen met leer- en werkboeken, maar er wordt ook een actieve bijdrage van de kinderen verwacht met de leerkracht als coach of begeleider. Op KPO Basisschool Klaverweide is leren het opdoen van kennis én vaardigheden.

Ontdekkend

Ieder kind is uniek. Op KPO Basisschool Klaverweide krijgen leerlingen de ruimte de eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De behoeften van het kind zijn leidend voor ons onderwijs. Zo halen we het maximale uit ieder kind.

Vertrouwd

Onze school kenmerkt zich door rust, stabiliteit en continuïteit. Iedereen kent elkaar en er zijn geen drempels om een gesprek aan te knopen met de juf of meester. Onze leerlingen voelen zich prettig en vrij om zichzelf te zijn.

Samenwerkend

Al samenwerkend leren de kinderen bij ons wie ze zelf zijn. Daarbij accepteren ze ook de onderlinge verschillen en spreken ze anderen respectvol aan op hun kwaliteiten en talenten. Door samen te ontdekken en te leren, kunnen we allemaal groeien.

Ieder kind heeft zijn of haar eigen talenten. Ook uw kind helpen wij graag bij zijn of haar ontdekkingsreis.