Missie en visie

Welkom op de Klaverweide, de school waar leren en groeien  één grote ontdekkingsreis is.  Een  reis waarin jouw weg centraa l staat, want jij bent  uniek. We zijn  ontzettend blij dat je bij ons op school  bent.   
We beloven je dat we jouw reis  zo passend mogelijk zullen maken, ook als dingen niet meteen lukken of wat moeilijker zijn. We helpen je om jezelf, anderen en de wereld om je heen  beter te leren kennen, omdat we geloven dat verschil juist mooi en  waardevol is.  We praten  veel samen, daardoor  kennen  we elkaar goed en voelen ons vertrouwd.   

 Het aanbieden van kennis  en  het aanleren van vaardighede n gaan  voor ons  hand in hand.  We vinden beiden even belangrijk . We  beloven je dat  je tijd op school  naast vertrouwd ook  actief is en  dat  we  elkaar hierbij  verrassen en uitdagen.

Samen gaan we op onderzoek en maken daarbij gebruik van methodes en digitale middelen.  We zijn nieuwsgierig naar  al jouw vragen en ideeën  en  laten ons graag door jou  verrassen.  We leren immers van elkaar  en als iets misgaat, dan proberen we het gewoon opnieuw!   

 We bieden structuur en  continuïteit  in de vorm van regels en afspraken, want  zo’n ontdekkingsreis is best spannend. Het  is  dan  fijn om te weten wat er van je verwacht wordt, zodat je goed voorbereid bent op de volgende stap.Elke dag opnieuw zorgen we er met elkaar voor dat we samen blijven groeien; jij, je klasgenoten, je ouders en wij.   

 Zo is jouw tijd op de Klaverweide – ‘één grote ontdekkingsreis.’;  

 

Actief

Leren is bij ons afwisselend en uitdagend. Er zijn gestructureerde lessen met leer- en werkboeken, maar er wordt ook een actieve bijdrage van de kinderen verwacht met de leerkracht als coach of begeleider. Op KPO Basisschool Klaverweide is leren het opdoen van kennis én vaardigheden.

Ontdekkend

Ieder kind is uniek. Op KPO Basisschool Klaverweide krijgen leerlingen de ruimte de eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De behoeften van het kind zijn leidend voor ons onderwijs. Zo halen we het maximale uit ieder kind.

Vertrouwd

Onze school kenmerkt zich door rust, stabiliteit en continuïteit. Iedereen kent elkaar en er zijn geen drempels om een gesprek aan te knopen met de juf of meester. Onze leerlingen voelen zich prettig en vrij om zichzelf te zijn.

Samenwerkend

Al samenwerkend leren de kinderen bij ons wie ze zelf zijn. Daarbij accepteren ze ook de onderlinge verschillen en spreken ze anderen respectvol aan op hun kwaliteiten en talenten. Door samen te ontdekken en te leren, kunnen we allemaal groeien.

Ieder kind heeft zijn of haar eigen talenten. Ook uw kind helpen wij graag bij zijn of haar ontdekkingsreis.