Eén grote ontdekkingsreis

U heeft een kind in de basisschoolleeftijd? Dan weet u als geen ander hoe energiek en levenslustig jonge kinderen zijn. Tot het vierde levensjaar ontdekt ieder kind de wereld op zijn of haar eigen manier. Onder het toeziend oog van de ouders onderzoekt het nieuwe dingen en gaat het actief op zoek naar zaken in de omgeving die hem of haar boeien.

Op basisschool Klaverweide maken we graag gebruik van dit onbevangen enthousiasme. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een kind het beste en het meeste leert wanneer het wordt gestimuleerd zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe kennis.

Onze missie is gestoeld op de volgende vier pijlers:

Actief: Leren is bij ons afwisselend en uitdagend. Er zijn gestructureerde lessen met leer- en werkboeken, maar er wordt ook een actieve bijdrage van de kinderen verwacht met de leerkracht als coach of begeleider. Op Klaverweide is leren het opdoen van kennis én vaardigheden.

Ontdekkend: Ieder kind is uniek. Op Klaverweide krijgen leerlingen de ruimte de eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De behoeften van het kind zijn leidend voor ons onderwijs. Zo halen we het maximale uit ieder kind.

Vertrouwd: Onze school kenmerkt zich door rust, stabiliteit en continuïteit. Iedereen kent elkaar en er zijn geen drempels om een gesprek aan te knopen met de juf of meester. Onze leerlingen voelen zich prettig en vrij om zichzelf te zijn.

Samenwerkend: Al samenwerkend leren de kinderen bij ons wie ze zelf zijn. Daarbij accepteren ze ook de onderlinge verschillen en spreken ze anderen respectvol aan op hun kwaliteiten en talenten. Door samen te ontdekken en te leren, kunnen we allemaal groeien.

Ieder kind heeft zijn of haar eigen talenten. Ook uw kind helpen wij graag bij zijn of haar ontdekkingsreis!.